flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник керівника апарату взяла участь у навчанні в рамках програми «Нове правосуддя» проведене Київським районним судом міста Одеси

07 листопада 2017, 10:46

  3 листопада 2017 року  в Київському районному суді м. Одеси ГО «Асоціація слідчих суддів України»(далі - АССУ) за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя» проведено навчання  працівників судової системи  Одеської, Миколаївської,  Херсонської та Черкаської областей на тему: «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці  судової системи та суспільства».  У навчанні взяла участь заступник керівника апарату суду Олена Тарасюнь.

З вітальним словом до запрошених виступив Чванкін Сергій Анатолійович - голова Київського районного суду м. Одеси, голова АССУ, який привітав учасників, побажав плідної роботи в рамках заходу та зазначив, що незабаром в електронному судочинстві доведеться працювати всім судам України, тому такі навчання вкрай необхідні.

 «З вересня 2015 року, завдячуючи USAID, ще раз підкреслюю — Раді суддів України, прийняте рішення про запровадження проекту «Електронний суд» саме у Київському суді міста Одеси. Мета проекту — забезпечити обмін документами в електронному вигляді між судом та сторонами процесу».

Впродовж дня судді та представники апаратів судів мали можливість  не лише почути про можливості та переваги електронного суду, зарубіжний досвід впровадження електронного суду,  співпрацю     е-суду та  е-прокуратури, експертних установ; а й ознайомитися зі специфікою роботи структурних підрозділів Київського районного суду м. Одеси в системі «Електронний суд».

Які саме переваги "Електронного суду" існують для суддів та сторін судового провадження на практиці, учасники заходу змогли дізнатися під час  відкритого судового засідання, яке провела суддя Оксана Куриленко.

На завершення заходу Сергій Чванкін вручив гостям заходу сертифікати та подякував за плідну та інтенсивну співпрацю.

 

Довідково:  У рамках проведення  судової реформи в Україні з 17 червня 2013 року відповідно до наказів Державної судової адміністрації України  (далі - ДСАУ) у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції було запроваджено порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу. Він передбачає надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді.

Пілотний проект «Електронний суд» почав впроваджуватися саме з метою повного переходу до електронного обміну інформацією та автоматизації судових процесів. Його ініціаторами стали ДСА України, Рада суддів України за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

З 2015 року в Одеській області проект реалізується в 3-х судах загальної юрисдикції : Апеляційному суді Одеської області,   Київському районному суді м. Одеси та Овідіопольському районному суді Одеської області.