flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про підсумки роботи зі зверненнями громадян за IV квартал 2021 року

31 грудня 2021, 11:22

Робота зі зверненнями громадян у Маньківському районному суді спрямована на забезпечення права кожного громадянина звертатися із зауваженнями, скаргами, пропозиціями або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних й особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

Для зручності громадян на офіційному вебсайті суду наявна форма електронного звернення та графік прийому громадян головою суду і керівником апарату, актуальні матеріали щодо організації роботи із зверненнями громадян розміщуються щоквартально.

Робота зі зверненнями громадян у Маньківському районному суді Черкаської області здійснюється відповідно до ст. 40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Інструкції з діловодства по зверненнях громадян  в органах державної влади й місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності, в засобах масової інформації (затвердженої постановою КМУ № 348 від 14.04.1997р. зі змінами)  та методичних рекомендацій  ДСА України по організації та веденню роботи зі зверненнями громадян. 

За IV квартал 2021 року до Маньківського районного суду надійшло 4 звернень громадян. А  саме 3 заяви (клопотання), що стосувалися надання інформації з правових питань, а також 1 пропозиція, щодо проведення тренінгів, навчань для суддів та працівників апарату. Із вказаних звернень 3 надійшли електронною поштою, 1 шляхом подання електронною формою звернення. Скарги за вказаний період відсутні.

Звернення громадян, що надходили до суду, реєструвалися в день їх надходження в програмі автоматизованої системи документообігу суду. Далі звернення були неупереджено, об'єктивно і всебічно розглянуті. Достовірні, повні та об'єктивні відповіді і роз'яснення були надані в терміни встановлені статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».

Виходячи з вищенаведеного, можна зробити висновок, що у Маньківському районному суді робота зі зверненнями громадян  здійснюється на належному рівні.