flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця з громадськими об’єднаннями – важливий інструмент комунікаційних команд суду

27 травня 2021, 10:09

26 травня черговий тренінг для прес секретарів суду та суддів спікерів провела громадська організація «Вектор прав людини»  за сприянням Прес-центру судової влади України, створеній при Вищій раді правосуддя. До  онлайн заходу долучилася керівник апарату  Олена Тарасюнь.

 Валерія Рибак, директорка та Назарій Боярський, член правління  громадської організації розповіли про основні форми роботи громадських об’єднань, поділилися досвідом співпраці громадської організації «Вектор прав людини» з державними установами, організаціями, органами судової влади.  Зокрема, командою ГО «Вектор прав людини» розроблено серію  відеороликів «Доступно про суд: пояснюють судді», велику кількість  посібників, методичних матеріалів, практичних рекомендацій для  комунікаційних команд суду в напрямку налагодження діалогу суду та громади.

Довідково. ГО «Вектор прав людини» — правозахисна організація.

Мета:  реалізація та захист основоположних свобод, прав людини шляхом сприяння практичному виконанню норм і принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини й основоположних свобод.

Основні напрямки: 1) «Суд людською мовою» — напрям, створений для захисту права на справедливий суд та просвітницької роботи для широкого загалу.   2) Розвиток вищої освіти у сфері прав людини. У межах цього напряму організація систематично працює над удосконаленням підготовки студентів/ок юридичних і журналістських спеціальностей.

 За повідомленням прес-служби