flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу суду зі зверненнями громадян

31 березня 2021, 16:47

Відповідно до ст.1 Закону України »Про звернення громадян», громадяни мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Робота із зверненнями громадян у Маньківському районному суді Черкаської області здійснюється відповідно до ст. 40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Інструкції з діловодства по зверненнях громадян  в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності, в засобах масової інформації (затв. постановою КМУ № 348 від 14.04.1997р. зі змінами)  та методичних рекомендацій  ДСА України по організації та веденню роботи зі зверненнями громадян.

Прийом громадян в суді проводиться  головою суду та керівником апарату відповідно до затверджених графіків прийому громадян.

          За І квартал 2021 року до Маньківського районного суду звернення громадян, а саме: пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) та скарги до суду не надходили.